Yaban havucu Püresi ve Atıştırmalık

 



Yaban havucu harika bir ilk yemektir, bu yüzden bu Yabani Yabanmersini Püresi ve Parmak Yemek tarifine bir şans verin. Bunlar daha tatlı sebzelerdendir, bu nedenle bebeğinizin başlangıçtan itibaren tadı kabul etmesi daha olasıdır.

İçindekiler

  • 2 büyük yaban havucu, soyulmuş ve doğranmış
  • Ayçiçek yağı (pişirme için)

Yöntem

PÜRE

  1. Yaban havucularını yaklaşık 15 dakika buğulayın.
  2. Pişirme sıvısını ayırarak boşaltın.
  3. Bebeğiniz için istenilen kıvamı elde etmek için biraz su veya bebeğinizin normal sütünden bir miktar ekleyerek bir karıştırıcıda püre haline getirin.

PARMAK GIDA 

  1. Fırını önceden 200C'ye ısıtın.
  2. Bir fırın tepsisine bir parça folyo koyun, ayçiçek yağı ile fırçalayın. Küçük yaban havucularını soyun ve kesin ve daha büyük yaban havucularını yaklaşık 6-7 cm uzunluğunda parçalar halinde kesin.
  3. Yağlanmış tepsiye dizip yağlayın.
  4. Yaklaşık 15 dakika veya yumuşayana kadar pişirin.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski